Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ το ΑΒΓΌ από το ΜΑΚΑΡΙΟ

          Η πορεία μας ξεκίνησε στις 08:40 απο την Ιερατική Σχολή Ξάνθης.
          Σήμερα είχαμε την τιμή και την χαρά να έχουμε μαζί μας ως συνοδοιπόρο τον κ. Αθανάσιο Σγουράκη. Εναν πεζοπόρο-ορειβάτη ο οποίος αποτελεί για όλους εμάς ζωντανό παράδειγμα. Οχι μόνο ενός ανθρώπου με σεβασμό στη φύση και στο βουνό αλλά έναν άνθρωπο που έχει την πεζοπορία μέσα στην καθημερινότητά του. Με απλά λόγια ένα ζωντανό παράδειγμα του "νους υγιής εν σώματει υγιεί".
          Ακολουθήσαμε το μονοπάτι που οδηγεί από την κλασική πλεον διαδρομή στην κορυφή Σταυρος Τσακίρης και στρίψαμε ΒΔ από τη διασταύρωση "προς Τσαλ". Αφού τραβερσάραμε κάτω από την κορυφή του Φινέα φθάσαμε στο ερειπωμένο χωρίο Μακάριο (Μάκακλαρ). Ακολουθούν φωτογραφίες , αφιξη στο Μακάριο.
















  
Μετά από την απαραίτητη ξεκούραση ακολουθήσαμε νότια πορεία προς τον στόχο μας, το Καλλιάδιο. Το μονοπάτι σαφές αλλά τα σημάδια του Κου Νίκου Σουμάδη τείνουν να σβήσουν. Ευχή. Κάποιος να βρει την όρεξη και το μεράκι του κ. Νίκου. Γιατί χωρίς Σουμάδη δεν θα υπάρχει σημάδι.
Η πορεία κύλισε ομαλά μέχρι την τελευταία ανηφόρα για την κορυφή.
Εκεί ακούστηκαν μερικά "αχ" και "ουφ" αλλά ...... σχετικές φωτό ακολουθούν.





παρόλα τα "αχ" και "ουφ" στην κορυφή φθάσαμε μετά από 2h & 40 min. (2 ωρες κίνησης και 40 λεπτά διαλλείματος. Για τους λάτρεις των στατιστικών)
  
       Ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας όταν ο Κος Θανάσης έπεξε και τραγούδησε   με τη φισαρμόνικα.
Για την αλλη Κυριακή 25/11/2012 το πρόγραμμα της ΟΛΞ έχει "ανάβαση στο Αχλαδόβουνο" από τον Γέρακα. Η ανάβαση χαρακτηρίζεται δύσκολη και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Θα αναμένεται ανακοίνωση από την ΔΣ της Λέσχης.


Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να εγγράφεστε στο mailing list της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης, στην πρώτη σελίδα του παρόντος Blog , επάνω δεξιά. Το αποτέλεσμα της εγγραφής αυτής θα είναι να μαθένετε αυτόματα τα νέα μας - στο e-mail σας -  μόλις τα ανακοινώνουμε.
                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου