Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2012


9-12-2012
ΔΑΣΙΚΌ ΧΩΡΙΟ ΧΑΙΝΤΟΥ (3 ΏΡΕΣ)
Μικρού βαθμού δυσκολίας
(ιδανική και για τα παιδιά)
Υπεύθυνος : Σάκης Πασβάντης
τηλ. 6945266433
(Ομορφη διαδρομή, εύκολη και μέσα στον ορεινό όγκο της Ροδόπης)



16-12-2012
Χρύσα - Μέλτη 970μ - Μαύρο Ίσιωμα 1170μ.
με επιστροφή από την "αχλάδα" (κυκλική)
Δύσκολη διαδρομή
Υπεύθυνος : Κυριάκος Αγακίδης
Τηλ. : 6936620800
  Κακοτράχαλη διαδρομή και δύσκολη ανάβαση. Η κατάβασή της ευκολότερη, θα γίνει μέσα από δασωμένο πεδίο.


 Η τελευταία εκδήλωση για φέτος
Παρασκευή 21-12-2012
Μοναστήρι Παναγίας Καλαμούς - Θυλιά (ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ)
Μικρού Βαθμού δυσκολίας  (Νυχτερινή πορεία)
Θα παρατηρήσουμε τους πλανήτες με τηλεσκόπια και θα συμμετέχουμε σε υπαίθρια εκδήλωση. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν.

Ιδιαιτέρως επισημαίνονται τα παρακάτω :

Εκδηλώσεις Τριέσπερου 17-22 Δεκεμβρίου 2012

Δρ. Στράτος Θεοδοσίου

Ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου είναι Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας, της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών. Εργάζεται στον Tομέα Aστροφυσικής - Aστρονομίας και Mηχανικής, στο Tμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Aθηνών και έχει διατελέσει πολυετές πανεπιστημιακό διδακτικό έργο τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών. Έχει εργαστεί σε Αστεροσκοπεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Aπό το 1984 συνεργάστηκε με τους Δρς E. Kοντιζά, M. Kοντιζά, Dra. M. J. Smyth, E. Δανέζη και Μ. Σταθοπούλου και Α. Δαπέργολα σε πάμπολλα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα (χρηματοδοτούμενα από τη Γραμματεία Έρευνας και Tεχνολογίας, καθώς και το Γαλλικό Yπουργείο Έρευνας και Tεχνολογίας).
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα, από θέματα Αστροφυσικής έως θέματα Iστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών επιστημών.
Είναι συγγραφέας άνω των είκοσι βιβλίων όπως:
«Tα άστρα και οι μύθοι τους-Eισαγωγή στην Oυρανογραφία», «H Oδύσσεια των Hμερολογίων-Aναζητώντας τις ρίζες της γνώσης», «Στράμαν-Tο παραμύθι του ουρανού», «Στα ίχνη του I.X.Θ.Y.Σ.-Aστρονομία-Iστορία-
Φιλοσοφία», «Η Κοσμολογία της νόησης-Εισαγωγή στην Κοσμολογία» κ.α.
Έχει τύχει σημαντικών τιμητικών διακρίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το επιστημονικό και για το συγγραφικό του έργο.
Έχει παρουσιάσει με τον Μ. Δανέζη την εκπομπή «Το Σύμπαν που αγάπησα» στην ΕΤ3.
Έχει αναπτύξει επίσης πολύπλευρη κοινωνική δράση μέσα από διοικητικά συμβούλια διάφορων ενώσεων, εταιριών και ομίλων.

www.stratos-theodosiou.gr



Alio Die

Alio Die είναι το προσωπικό μουσικό όχημα του Stefano Musso. Ο Stefano ξεκίνησε τη μουσική του πορεία από το Μιλάνο της Ιταλίας το 1990 με ηλεκτρακουστικές και ambient ηχογραφήσεις. Η πρώτη σημαντική επιτυχία σημειώθηκε το 1992 με την κυκλοφορία του «Under an Holy Ritual» που απέσπασε διεθνή αναγνώριση.
Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δεκάδες άλμπουμ μέσω της προσωπικής του εταιρίας Hic Sunt Leones και άλλων όπως Projekt, Timebase, Heart of Space / Fathom κλπ.
Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Robert Rich, Vidna Obmana, Mathias Grassow, Nick Parkin, Yannick Dauby, Amelia Cuni, Raffaele Serra, Ora, Antonio Testa, Jack Or Jive κ.α.
Η μουσική του Alio Die προσπαθεί να εξερευνήσει με εσωτερική διάθεση και σε βάθος τα μυστήρια της ζωής και της φύσης μέσα από μια υβριδική συνύπαρξη ambient ηχοτοπίων και ακουστικού μυστικισμού. Οι μουσικοί κριτικοί έχουν κατά καιρούς αποδώσει χαρακτηρισμούς όπως σκιώδης, σαμανιστική, σπηλαιώδης και χθόνια για να περιγράψουν τη μουσική του.
Επιχειρώντας μια γενικότερη ψηλάφηση της μουσικής οντότητας του Alio Die, θα ξεχωρίζαμε την τεταμένη και λεπτομερή σύντηξη ακουστικών στοιχείων, την διακριτική διαχείριση των samples, τους διάσπαρτους απόηχους κρουστών, όλα κάτω από την κυριαρχία της ατμοσφαιρικής ηχητικής σχεδίασης.

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα και στη συναυλία θα παρουσιάσει μια μίξη παλιού και νέου υλικού του. Περιορισμένα αντίτυπα των κυκλοφοριών του θα διατίθενται προς πώληση.

www.aliodie.com










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου